شاه کليد پيشگيري از گرما زدگي در ماه رمضان از نگاه طب سنتي

باشگاه خبرنگاران جوان : سيد مهدي مير غضنفري متخصص فیزیولوژی و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ارتش، اظهار کرد: گرما زدگي ازجمله مشکلات شايعي است که عوارض ناشي از آن در اغلب موارد به علت انجام ندادن چند اقدام ساده، اما کليدي درميان روزه داران افزايش پيدا مي کند و شاه کليد پيشگيري از گرمازدگي براي روزه داران در وعده سحري نهفته است.
اين پژوهشگر طب سنتي با اشاره به راهکارهايي براي جلوگيري از گرمازدگي در ماه رمضان، افزود: هنگام سحري مصرف کاهو سکنجبين، يک قاشق روغن بادام شيرين خوراکي، ميوه‌هايي همچون هلو، زدآلو و يک ليوان تخم شربتي کاملا کم شيرين ضروري است.
وي اظهار کرد: هر يک از اين خوراکي و نوشيدني‌ها طبع سرد داشته و در کنترل و کاهش دماي بدن در طول روزه داري موثر هستند، از سوي ديگر جذب بالاي آب در هر يک از اين خوراکي‌ها مانع از کم آبي و گرما زدگي ناشي ازکاهش مايعات بدن در ماه رمضان مي‌شود.
ميرغضنفري با بيان اينکه برخي اشتباه ها در افراد موجب گرما زدگي بيشتر و تشنگي طاقت فرسا در ماه مبارک رمضان مي‌شوند، گفت: نوشيدن چاي و آب فراوان، مصرف هندوانه، سبزي خوردن، غذا‌هاي سنگين ويا تند در وعده سحري مهمترين اشتباه روزه داران است، زيرا چاي، آب هندوانه به شدت مدر بوده و به فاصله دو الي 3 ساعت پس از سحري موجب دفع بخش قابل توجهي از آب بدن مي‌شوند و علاوه بر آن سبزي خوردن و غذا‌هاي سنگين نيز با داشتن طبع گرم، تشنگي و علايم گرما زدگي را چند برابر مي‌کنند.
وي در خصوص انجام چند ترفند براي رفع سريع گرمازدگي يا کاهش حرارت بالاي بدن حين افطاري تصريح کرد: يک ليوان شربت سکنجبين رقيق با دماي معمولي يا نوشيدن يک ليوان شربت کم شيرين تخم شربتي بعد از افطار، دماي بالاي بدن را که در طول روز افزايش يافته به راحتي کاهش مي‌دهد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ارتش يادآور شد: نوشيدن مايعات خنک حين افطار موجب انقباض ناگهاني اعضاي داخلي از جمله معده و سپس باعث سردرد و بروز بيماري کبد چرب مي‌شود.

فایل های پیوست
نظرات

ثبت نظرات کاربران

نظر خود را وارد نمایید
* موارد ستاره دار الزامی است