پرهیزات در هوای آلوده

یک متخصص طب سنتی با اشاره به پرهیزات در هوای آلوده گفت: از دیدگاه حکما تغذیه با دانه‌های گیاهی و سبزیجات همواره بهتر از خوردن گوشت گاو و پیتزا و کله‌پاچه است.به گزارش تسنیم, مجید انوشیروانی درباره پرهیزات در هوای آلوده اظهار داشت: مصرف خوردنی‌هایی که خلط‌های لزج و غلیظ به خون را اضافه می‌کند, موجب تشدید آثار آلودگی هوا بر جریان خون در بدن می‌شود.به‌گفته وی غذاهایی مانند ماکارونی، پیتزا، لازانیا، آش و سوپ‌های غلیظ و پُررشته، هلیم غلیظ و کله‌پاچه چنین تأثیری دارند و در وضعیت آلودگی هوا، تکرار مصرف یا زیاده‌روی در مصرف آنها، زیان بیشتری خواهند داشت.این متخصص طب سنتی افزود: خوردن چنین غذاهایی در برخی بیماری‌های دیگر، مانند افزایش چربی‌های مضر در خون و همچنین در کبد چرب توصیه نمی‌شوند.انوشیروانی ادامه داد: از دیدگاه حکما تغذیه با دانه‌های گیاهی و سبزیجات، همواره بهتر از خوردن گوشت گاو و پیتزا و کله‌پاچه است. باید تأکید کرد که در دیدگاه حکما، خوردن عدس، بادنجان (به‌ویژه به‌صورت میرزاقاسمی پُرسیر)، اقسام کلم، و قارچ نیز خون غلیظ ایجاد می‌کند و از این دیدگاه، این گیاهان ترجیحی بر گوشت قرمز ندارند.وی عنوان کرد: لازم به یادآوری است که میان گوشت‌ها، گوشت سردست و گردن بره، نسبت به گوشت گوساله و گاو، خون لطیف‌تر و رقیق‌تری ایجاد می‌کنند.این متخصص طب سنتی گفت: انجام چنین تدابیری برای افراد ممکن است سخت باشد, ممکن است افراد گاهی به‌خاطر تنگناهای شغلی و کاری, ناگزیر باشند گاهی غذاهای بالا را مصرف کنند، در این صورت، توصیۀ ما این است که فرد، در مصرف این غذاها هرگز زیاده‌روی نکند و دیگر اینکه آنها را همراه با سُس‌های تند و ادویۀ بسیار گرم و خشک مانند زنجبیل و خردل مصرف نکند، بلکه قدری ادویۀ لطیف کنندۀ اخلاط و افزایندۀ نیروی گوارش را به خوراکی‌های یادشده اضافه کنند تا ضررهای غذا کمتر شود.وی خاطرنشان کرد: مثلاً در صورت مصرف ماکارونی یا پیتزا و سالاد الویه، از قدری پودر آویشن شیرازی، زیرۀ سبز، و دارچین استفاده شود، و یا همراه با گوشت گاو مقدار اندکی ترشی سیر یا ترشی کرفس و هویج با تخم شوید و سیاه‌دانه بخورند و پس از مصرف این قبیل غذاها، از خوردن مایعات سرد و میوه‌ها خودداری کنند (سلامانه، 29 آذر 1394).

فایل های پیوست
نظرات

ثبت نظرات کاربران

نظر خود را وارد نمایید
* موارد ستاره دار الزامی است